Nyheter

Jama tillverkar Skutknackaren RB80

Jama håller nu på att färdigställa den första enheten av en order på 3 st skutknackare till LKAB i Kiruna. Maskinen manövreras från en operatörscentral ovan jord och väger drygt 40 ton. Den är utrustad med en 4 tons hydraulhammare som slår sönder stenblock som är för stora att passera siktgallret som har öppningar på 0,5*0,5 m.

Vi på Jama är väldigt glada att efter ett antal års produktutveckling med omfattande fältprov och i tuff konkurrans få leverera dessa maskiner till LKAB.

Jama lanserar ny förarstol


Jama har utvecklat en ny förarstol som gör Jamas erkänt goda förarmiljö ännu bättre. Stolen har ett nytt robust saxunderrede som är anpassat till miljön i gruvan och med inställningsmöjligheter som ger alla förare möjlighet att hitta en optimal körställning. I den nya stolen ingår en ny design på joy-stick lådan med nya spakar som är designade efter senaste ergonomiska rön.

Vi är övertygade att denna nya förarstol ytterligare kommer att befästa vår position som en tillverkare som sätter operatören i centrum.

Befintlig maskinpark kan uppgraderas med nya joy-stick lösningen eller med en komplett stol.

Jama lanserar TMH 430

Nya TMH 430 är en borrkasset för montering på hjulastare där operatören på ett säkert sätt radiostyr borrenheten.
TMH 430 riktar sig användare där flexibilitet är en viktig del i arbetet. På kort tid förvandlar man en standard hjullastare till en självförsörjande borrenhet som är avsedd för serviceborrning, pallborrning, borrning av skut etc.
Borrkasetten appliceras enkelt till hjullastaren i standard redskapsfäste och maskinens hydruliska tredje funktion. Läs mer under produkter (teknisk information)

Vi är glada att kunna presentera en ny produkt som ska kunna attrahera företag i såväl gruv/infraprojekt såsom i offentliga sektorn.

Rolf Schönfeldt Marknadschef

Jama visar räddningsspel på gruvmässa i Polen

På Katowice Mining Fair som gick av stapeln 29/8 – 1/9 i Katowice i Polen presenterade vi vårt mobila räddningsspel tillsammans med vår Polska distributör OPA-ROW. Räddningsspelet finns numera även framtaget i en större version för den Polska marknaden med en lyfthöjd på 1200m.

Ännu en leverans till Tara Mines, Irland

Vi har levererat en mobil arbetsplattform av typen BK008 monterad på en Volvo L70 hjullastare till Europas största zinkgruva, Boliden Tara Mines på Irland. Under det senaste året har vi dessutom leverarat ytterligare en BK008 med samma bärare samt två laddbilar byggda på Volvo FMX chassin med laddutrustning från Orica. BK008

Leverans till Kittilä Mine

Vi levererade idag en CSU 8000 betongspruta till Kittilä Mine. Jama har därmed fullgjort leveransen av de 8000 riggar som beställts av Kittilä Mine.

Ny exportorder

Jama Mining Machines har tagit sin första exportorder till Finland på gruvriggar i Jama 8000-serien. Det är Europas största guldgruva, Agnico Eagle Kittilä Mine i norra Finland som har tecknat order på en skrotare och en betongspruta.

”Vi ser detta som en genombrottsorder på den Finska marknaden eftersom Kittilä Mine är ansedd som Finlands modernaste gruva och därmed också en förebild och trendsättare för landets övriga gruvor” säger Anders Norberg, Affärs¬utvecklare och ansvarig för exportförsäljningen på Jama Mining Machines.

Marknadschef Jama Mining Machines AB

Jama har på kort tid förvärvat produkter från Bergteamet såsom laddfordon, saxbryggor räddningsspel samt produkten Wheelcarrier från dotterföretaget Komab.
I och med dessa förvärv har Jama kommit till en punkt när vi nu måste se över vår marknadsorganisation.
Vi har därför anställt Rolf Schönfeldt som marknadschef för Jama Mining Machine AB.
Rolf kommer med sin 20-åriga erfarenhet från gruvbranschen att bli ett bra tillskott när JAMA nu växlar upp med fler produkter och en bredare marknad..

Jama Mining Machines breddar produktprogrammet

Vårt produktutbud omfattar nu även räddningskammare, räddningsspel, laddfordon, spolfordon, saxbilar för underhållsarbeten och skrotning samt en del övriga servicefordon för gruvindustrin. Bakgrunden är att vårt moderbolag Högkammen förvärvat 100% av Bergteamet AB som nu renodlas. Produkterna som legat i Bergteamets division-MEC flyttats därmed till Jama Mining Machines.

Dessutom kommer produkten Wheel Carrier, som legat i vårt dotterbolag Komab Industriteknik att flyttas till Jama Mining Machines och marknadsföras som en Jama-produkt. Med dessa ändringar kommer vi att kunna erbjuda ett betydligt bredare produktprogram när det gäller utrustningar för gruvindustrin.

Mer detaljerad information om Jamas kompletta produktutbud kommer att läggas ut på vår hemsida så snart som möjligt..

JAMA Mining Machines har nu certifierat sitt kvalitetssystem gentemot ISO 9001:2008.

Certifieringen är gjord av Lloyd’s Register Quality Assurance och avser “Konstruktion, utveckling och produktion av gruvutrustning samt service”.

Vi är övertygade om att detta verktyg för ständiga förbättringar av vår verksamhet leder till att vi får än mer nöjda kunder och därmed kan ytterligare stärka vår position på marknaden. Länk till certifikat.