Om oss

Om oss

Vårt ursprung kan sökas 70 år tillbaka i tiden. Ett nästan lika långt och intimt samarbete med den norrländska gruvindustrin har idag gjort oss till en världsledande tillverkare av specialprodukter för den internationella gruvindustrin.

Vid sidan av oöverträffad effektivitet och säkerhet, erbjuder våra tyngre maskiner en arbetsmiljö och komfort som i många år legat steget före såväl konkurrenter som lagstiftning. Innovativt tänkande parat med avancerad ingenjörskonst har under åren medfört ett flertal patent och internationella utmärkelser. Det har också medfört att våra produkter stundtals saknar konkurrens då vi varit den enda tillverkare som klarat att möta skärpta direktiv, nya normer eller marknadens behov.

Fullständig kontroll på processen från design till färdig produkt är en självklarhet för oss och i vår ständiga strävan mot högsta möjliga kvalitet har vi nu infört en automatiserad komponenthantering samt en uppgraderad produktionsmiljö som möjliggör flera parallella tillverkningslinor. På så sätt har vi inte bara kunnat reducera våra leveranstider utan även som enda tillverkare i branschen kunnat sänka våra reservdelspriser.

Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2008. Vårt kvalitetssystem har godkänts av Lloyd’s Register och avser “Konstruktion, utveckling och produktion av gruvutrustning samt service”.

Vår fabriksanläggning finner du vackert belägen i Skelleftehamn med nära och utmärkta transportförbindelser för lastbil (1,2 km från E4), järnväg (400 m), internationell hamn (1 km) och Skellefteå Airport (21 km). Detta möjliggör säkra och snabba reservdelsleveranser oavsett destination i världen.

LR.Kvalitetspolicy