Jama nominerade till Årets företag och Årets innovationsföretag!

Jama har blivit nominerade till Årets företag och även Årets Innovationsföretag i Skellefteå! Företaget är väldigt glada, stolta och ödmjuka för de två nomineringarna, bland 7000 olika företag i bygden, stort tack! Priserna delas ut digitalt 26 mars, och går att följa här.

Motiveringen till nomineringen ”Årets Företag” är följande:
Jama är det lokalägda företaget i Skelleftehamn med anor från 40-talet. Många års samarbete med de norrländska gruvföretagen har gjort Jama till en världsledande tillverkare av specialprodukter till den internationella gruvindustrin. Under 2020 presenterade Jama världens första batteridrivna fossilfria skrotare, som ger betydligt bättre arbetsmiljöer för människor inom gruvnäringen. En detalj som imponerar är att hela 70% av Jamas maskinkomponenter kommer från lokala underleverantörer.

Motiveringen till nomineringen ”Årets Innovationsföretag” är följande:
Med hjälp av bland annat nätverkande samarbeten har JAMA utvecklat en batteridriven och klimatsmart gruvmaskin som ger möjlighet till alltifrån bättre arbetsmiljöer och minskade kostnader för ventilation till ökad produktionseffektivitet. Med sin nya skrotare visar JAMA på vilka innovativa möjligheter som fossilfria maskiner skapar, både i gruvor och andra tunga industrier.


To top